Menu

Specialisaties

Manuele therapie

In het kort

Manuele therapie wordt toegepast bij klachten die gepaard gaan met een verminderde mobiliteit van een gewricht. De behandeling is gericht op herstel van de beweeglijkheid in en om het betreffende gewricht.

 

Over de manueeltherapeut

Na zijn opleiding fysiotherapie heeft de manueeltherapeut een 4-jarige post-HBO opleiding manuele therapie afgerond. Daarna kan hij zich aansluiten bij het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en/of bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Manuele therapie omvat zowel diagnostiek als behandeling van functiestoornissen in het gehele bewegingsapparaat en dan met name van de wervelkolom. Daarvoor past de manueeltherapeut specifieke technieken toe.

 

Om welke klachten gaat het? 
Op veel klachten die voortkomen uit een stoornis in een gewricht kan manuele therapie een positief effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hoofd- en nekpijn
  • nek- en schouderklachten die al dan niet uitstralen in de arm
  • hoge rugklachten met rib- en borstpijn
  • lage rugklachten die al dan niet uitstralen in de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

 

Verwijzing en vergoeding
Rechtstreeks, dus zónder verwijzing van huisarts of specialist, kunt u een beroep doen op de manueeltherapeut. Voor manuele therapie gelden wettelijke tarieven. Op de website van uw zorgverzekeraar staat of deze behandeling wordt vergoed.

 

Maike Olde Keizer manuele therapeut io

 

Fysiotherapeuten

Maike Olde Keizer

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !