Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 28 september 2019
Stoptober, je kunt het! Met de hulp van acupunctuur!
Auteur:

De maand oktober is opnieuw omgedoopt tot Stoptober. Met een landelijke campagne wordt elke roker uitgedaagd vier weken niet te roken. En het gaat je lukken! Ook wie zijn toevlucht tot de E-sigaret heeft genomen voelt nu de drang om dat ding aan de wilgen te hangen. Dat is geen onschuldige oplossing gebleken.

Met huid en haar, ziel en zaligheid achter je beslissing gaan staan is het allerbelangrijkste, daar begint het mee. Daar hou je het mee vol. Acupunctuur is een goede ondersteuning bij dit proces. Maak een afspraak met onze acupuncturist Peter Paul Schmitz.

Daarnaast kun je zelf het een en ander doen om een niet-roker te worden en te blijven. Vermijd zoveel mogelijk de momenten waar je eerder automatisch je sigaretten tevoorschijn haalde, drink minder koffie om onrust te verminderen, houd je handen bezig, ga de natuur in, haal diep adem, snuif de geuren op van zee of bos. Drink water, was je handen op lastige momenten, neem een douche, boek een verwendagje sauna. Fruit en met name vitamine C doen extra goed in deze tijd.

Of je nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het heel lastig is de verleiding te weerstaan. Je maakt jezelf weerbaarder met behulp van acupunctuur. Moeilijk? Echt niet!

Met acupunctuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook je drang om te snoepen. En – heel fijn – onrustgevoelens en onuitstaanbaar chagrijnig zijn worden ook minder.

Bij Fysiotherapie Schmitz bieden we ook (oor)acupunctuur. We bieden onze behandelingen aan volgens de nieuwste zorgtrends en vertrouwen op onze 30 jaar ervaring. Binnen onze praktijk blijkt acupunctuur zeer doeltreffend te zijn.

Bel gerust voor een afspraak naar: 053-5721763

Heel veel succes met Stoptober!

Peter Paul Schmitz, acupuncturist bij het NVA

 

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !