Menu

Over ons

Fysiotherapie Schmitz: meer dan 50 jaar vol passie in het hart van Haaksbergen

Aan de Molenstraat (nu Bloesem Kinderopvang) is het in 1965 begonnen. In oktober van dat jaar richtte Theo Schmitz (de vader van Peter Paul) de eerste – en destijds enige – particuliere fysiotherapiepraktijk van Haaksbergen op. In deze tijd begon de fysiotherapie aan een opmars. In 1968 verhuisde Theo dan ook naar een eigen ruimer pand aan de Hibbertsstraat 22. Met 400 vierkante meter is dat nog altijd de grootste vestiging van Fysiotherapie Schmitz.

De praktijk groeide gestaag en kreeg al gauw versterking van meerdere medewerkers. Samen met zijn collega-fysiotherapeuten bleef Theo Schmitz werkzaam in Haaksbergen. In 1996 nam zijn zoon Peter Paul de praktijk aan de Hibbertsstraat over, terwijl Theo zijn aandachtsgebied verlegde naar alternatieve therapieën.

In de daaropvolgende jaren is Fysiotherapie Schmitz uitgegroeid tot de huidige PLUS-praktijk met 16 medewerkers. Er zijn 10 fysiotherapeuten werkzaam, op twee praktijklocaties: Hibbertsstraat en Trompstraat. Verschillende mooie samenwerkingen zijn tot stand gekomen, onder meer met USA Healthclub. Peter Paul Schmitz heeft zich sterk gefocust op het verbeteren van de zorg. De gezamenlijke inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. In het najaar 2018 is aan de praktijk het PLUS-certificaat toegekend. Op dit hoogst haalbare kwaliteitscertificaat van de zorgverzekeraars zijn we trots!

Ruim 50 jaar na de oprichting wordt Fysiotherapie Schmitz nog altijd gedreven door een diep in het hart verankerde passie voor het helpen van mensen.

Lees meer

Fysiotherapeuten

Ondersteuning

Joep Schmitz

social media |pr-commissie | infoschermen USA Healthclub en Hibbertsstraat

Met mij, Joep Schmitz, is nu ook de derde generatie Schmitz in het bedrijf gestapt. Mijn bijbaantje bestaat uit onderhoud van de website, het regelmatig updaten van de social media en het maken van nieuw beeldmateriaal voor de infoschermen van Fysiotherapie Schmitz.

Functie: Websiteonderhoud
Eelke van Lies
Functie: Interieurverzorgster
Miriam Ottink

Rechts: Miriam Ottink

Functie: Interieurverzorgsters

Fotogallerij

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !