Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 31 maart 2019
Acupunctuur belangrijkste keus bij tennisarm
Auteur:

Bijna lente! Dat betekent naar buiten, de tuin in, de ramen lappen, wat aan de buitenboel doen, naar de tennisbaan of golfen zodra het maar even kan. Al dat enthousiasme kan er toe leiden dat we ons lijf overbelasten. Na een dagje snoeien of poetsen pak je een zware tas op en prompt schiet er een stekende pijn door je arm. Je hebt een tennisarm opgelopen. Wat nu?

Wat is een tennisarm?
De onderarmspieren hechten vlakbij de buitenste elleboogknobbel aan aan het bot van de bovenarm. Overbelasting geeft verkorting van de spier, waardoor deze harder aan het botvlies (periost) trekt of aan de spier-peesovergang. Hierdoor ontstaat ter plekke een ontstekingsachtige reactie. Bij een golfelleboog zit de pijn juist aan de binnenste elleboogknobbel.

Acupunctuur eerste keus!
Onderzoek heeft uitgewezen dat acupunctuur de meest effectieve behandelmethode is bij een tennisarm. En daarvoor ga je uiteraard naar een goed opgeleide acupuncturist. Deze kijkt ook of bijvoorbeeld de functie van het bloed moet worden ondersteund. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) voedt het bloed de spieren en pezen, dus dat is geen gekke actie.
Pijn betekent volgens de TCG dat de energiestroom geblokkeerd is. Om die blokkade te verhelpen plaatst de acupuncturist hele dunne naalden op de pijnlijke plek en op verschillende punten in het verloop van de meridiaan, de energiebaan. Vervolgens stimuleert hij de naalden gedurende de behandeling een aantal keren door er aan te draaien. De patiënt voelt de naalden minimaal of nauwelijks. Samen met de acupuncturist kunnen er daarnaast afspraken worden gemaakt om de behandeling fijner te laten verlopen.

Maak nu een afspraak

Heb je last van een tennisarm (of van een golfelleboog), maak dan een afspraak met de gespecialiseerde acupuncturist in Haaksbergen. Blijf er niet mee lopen en je dagelijks leven belemmeren. Zelfs als je er al langer last van hebt kan acupunctuur je er vanaf helpen. Word weer pijnvrij, mobiel en beweeg. Bij Fysiotherapie Schmitz kunt u worden behandeld door Peter-Paul Schmitz.

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !