Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 19 maart 2019
Beweging is zo belangrijk!
Auteur:
Bewegen is erg belangrijk

Doe nu de Fysiofitheidstest bij Fysiotherapie Schmitz!

Beweging is zó belangrijk!

“Veel te lang heb ik niet gesport. Ik wil écht weer gaan bewegen! Maar hoe fit ben ik eigenlijk? En wat mag ik doen?” Met deze vraag kwam Erica bij ons in de praktijk.

Bewegen is zó belangrijk! Het is goed voor hart en bloedvaten. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En het verkleint de kans op overgewicht. Botten blijven langer sterk, het bevordert de spijsvertering. Door beweging voel je je gewoon fitter. Je kunt makkelijker ontspannen en bent beter gewapend tegen stress.

Mensen met een chronisch aandoening (of een verhoogd risico daarop) bewegen doorgaans te weinig. Terwijl een actieve leefstijl juist een belangrijke rol speelt bij het voorkómen en behandelen van deze aandoeningen. Wat is nou gezond voor u? Goed om daarbij stil te staan! Doe om te beginnen eens de Fysiofitheidtest bij Fysiotherapie Schmitz. Op basis van de testresultaten krijgt u een persoonlijk advies. De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. Als geen ander kan hij u aanbevelen hoe u op eenvoudige wijze aan uw gezondheid kunt werken. Overigens: wie ouder is dan 18 jaar én aanvullend verzekerd bij Menzis krijgt  in 2016 de Fysiofitheidtest vergoed!

Terugkomend op Erica’s vraag: uit haar Fysiofitheidtest bleek dat haar conditie en spierkracht goed zijn. Ze had verder geen beperkingen en kon weer lekker sporten in clubverband.

Reageren deze column? Mail of bel me via r.tenvoorde@fysiotherapieschmitz.nl of 053-5721763.

Roy ten Voorde, Sportfysiotherapeut

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !