Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 25 februari 2019
Billenschuiven, is dat normaal?
Auteur:
Billen schuiven

Slim of toch iets aan de hand?

“Billenschuiven…is dat normaal?”

“Billenschuiven… is dat normaal?” Met deze vraag kwam een bezorgde moeder bij me. Haar kindje van 11 maanden wilde maar niet gaan kruipen. En mijn antwoord was “ja, mits er verder niets aan de hand is.” Ongeveer 10-15 % van alle kinderen in Nederland gaat niet kruipen, maar verplaatst zich door op de billen te schuiven. Vaak gebeurt dat als er in huis een gladde vloer ligt. Dat maakt het zelfs heel slim en efficiënt om te gaan billenschuiven. Op deze manier kunnen zij even zo goed hun omgeving ontdekken als kinderen die kruipen of tijgeren.

Soms kan billenschuiven echter wèl een teken zijn dat er iets aan de hand is. Met name als deze kinderen tegelijkertijd niet zo makkelijk van speelhouding veranderen of moeilijk tot zitten en/of staan komen. In dat geval is het raadzaam om advies te vragen aan een kinderfysiotherapeut. Hij of zij kan dan bekijken of de ontwikkeling van uw kindje normaal verloopt of dat er misschien toch reden is voor extra ondersteuning.

Als één van de kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Schmitz doe ik momenteel aan de Hogeschool Utrecht onderzoek naar de ontwikkeling van jonge kinderen. Is uw belangstelling gewekt? Dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden op www.godiva.hu.nl . Komen er vragen bij u op? Stel ze gerust via info@fysiotherapieschmitz.nl!

Team kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Schmitz,

Nancy Stokkers en Peter Paul Schmitz

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !