Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 4 april 2020
Update 4-4-2020; regels zorgverzekeraars
Auteur:

Let op! We hebben nieuwe berichten met mogelijk recentere informatie geplaatst op ons blog, u mag dit bericht natuurlijk wel doorlezen :)

De zorgverzekeraars in Nederland hebben de volgende 3 categorieën voor fysiotherapie gemaakt

1. Patiënten/cliënten in een behandeltraject die weten wat te doen en coaching/bijstelling van bijvoorbeeld het oefenprogramma of zelfmanagement nodig hebben. Dit kan op afstand worden gedaan middels videoconsult of telefonische zitting.

2. Patiënten/cliënten die zich voor het eerst melden. Dit vindt plaats middels een videoconsult of fysieke intake. Tijdens dit consult kan worden bepaald of patiënt/cliënt voorlopig met digitale begeleiding vooruit kan.

3. Patiënten/cliënten die zich ernstig zorgen maken over hun aandoening/klachten, patiënten/cliënten waarbij een (lichamelijk) onderzoek (na het eerste videoconsult) absoluut noodzakelijk is om een behandeling te starten en patiënten/cliënten die niet zelfstandig in staat zijn om bijvoorbeeld hun oefeningen te doen terwijl het uitvoeren hiervan wel nodig is. Een en ander ter beoordeling van de paramedicus in overleg met de patiënt/cliënt.

Bij iedere patiënt/cliënt zal goed de afweging gemaakt moeten worden of de klacht acuut/niet-acuut is of de behandeling hands-on/hands-off kan.

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !