Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 8 maart 2020
De fysiotherapeut en sport; uit de ogen van een sporter!
Auteur:

Hallo, even voorstellen, ik ben Joep Schmitz 17 jaar en doe aan tennis en hardlopen. Ik tennis zes uur in de week en soms is dat best lastig met de spieren, wat kan de fysiotherapeut voor mij doen?

Mijn klachten

Tennis is een best intensieve sport, zowel voor mijn armen als mijn benen, daarnaast sjouw ik mijn zware boekentas ook elke dag overal mee naartoe. ’s Avonds kan ik behoorlijke klachten aan mijn schouders hiervan krijgen, dit is erg vervelend omdat ik er slecht van slaap en me niet meer kan concentreren tijdens het leren. Met dit probleem liep ik zo’n vier weken toen ik bij Henk kwam.

De behandeling

Eerst moest ik mijn shirt uitdoen. Henk voelde toen eerst aan waar mijn pijn zat en ik moest dat aangeven. Toen begon hij een paar best wel pijnlijke bewegingen te maken. Ik kreeg een paar pijnlijke scheuten door mijn schouder heen, maar het ging snel weg.

De verbetering

Na de behandeling had ik nog een paar uur pijn, maar daarna zakte het weg. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen last meer van!

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !  
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-139713244-6');