Menu

Nekklachten door Fysiotherapie Schmitz

Nekklachten komen veel voor en wordt vaak ervaren als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of bovenop de schouders. Het kan er voor zorgen dat de nek stijf aanvoelt en u het hoofd minder goed kunt draaien. In sommige gevallen zorgt de nekpijn voor uitstralingen naar de armen, tintelingen in de handen of hoofdpijn.

Algemene of specifieke nekklachten?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Waar komen mijn nekklachten vandaan?

De nekklachten kunnen plotseling ontstaan na bijvoorbeeld een aanrijding maar ook geleidelijk door een verkeerde belasting van de spieren en banden rondom de gewrichten in de nek. Er zijn verschillende soorten nekklachten en daardoor ook verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak is een verkeerde houding. De verkeerde houding zorgt ervoor dat de nekspieren overbelast raken omdat ze extra moeten inspannen. Andere oorzaken zijn vermoeidheid, spanning en stress.

Meestal worden de klachten niet veroorzaakt door een ernstige aandoening, dat is fijn om te weten maar maken de klachten niet minder vervelend. Neem contact met ons op als u last heeft van nekklachten en wij zullen samen met u de oorzaak zoeken en de daarbij horende behandeling.

 

Behandelingen voor nekklachten

Op basis van de intake zal er een specifiek behandelplan voor u worden gemaakt. Dit kan inhouden dat u oefeningen krijgt om thuis uit te voeren volgens een schema, hiermee worden de spieren sterker en brengt u de nek weer in beweging. De fysiotherapeut kan vaststellen dat er sprake is van spierknopen. Dit zijn verhardingen in de spier waardoor de spier niet meer kan ontspannen. Doormiddel van massage kunnen wij de spier laten ontspannen waardoor de nekklachten verminderen. In dit geval worden hierbij ook oefeningen voor thuis meegegeven om het terugkomen van de spierknopen te voorkomen.

Binnen zes weken niet verdwenen?

Gemiddeld verdwijnen nekklachten binnen zes weken vanzelf weer. Maar om het verloop van de klachten zo comfortabel mogelijk te laten verlopen is het aan te raden om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Wij zullen samen met u de oorzaak van de klachten lokaliseren en een behandelplan opstellen. Ook bij al langer bestaande nekklachten kunnen wij u behandelen, neem contact op voor een afspraak.

Een ongeluk of gevallen?

Een ongeluk of val is niet altijd te voorkomen maar een verkeerde houding kunt u wel voorkomen. Let op uw houding, dit geldt voor allerlei verschillende situaties. Bijvoorbeeld tijdens computer werk, zorg ervoor dat de bovenrand van het scherm op ooghoogte staat waardoor u niet te veel omhoog of naar beneden kijkt. Sporten en bewegen is gezond maar let ook hierbij op de houding. Een verkeerde sporttechniek kan ook nekklachten veroorzaken. Als u niet zeker bent van uw techniek vraag een coach om dit te beoordelen.

Bij fysiotherapie Schmitz werken verschillende therapeuten die specialist zijn in het behandelen van algemene en specifieke nekklachten. Neem contact met ons op zodra u last krijgt van klachten. Hoewel voorkomen beter is dan genezen doen wij ons best u zo snel mogelijk weer de oude te laten voelen.

 

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !