Menu

Sportfysiotherapie door Fyshiotherapie Schmitz in Haaksbergen

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het beoordelen en behandelen van sportblessures. Na de opleiding fysiotherapie heeft de fysiotherapeut hiervoor nog een vervolgopleiding gevolgd om de kennis rondom sportletsels te vergroten. Heeft u een sportblessure die niet over lijkt te gaan of vragen over de beste aanpak om weer veilig te kunnen sporten? Neem contact op met fysiotherapie Schmitz in Haaksbergen voor een afspraak.

Afspraak maken bij een sportfysiotherapeut?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Met welke klachten kan ik met bij de sportfysiotherapeut?

Met elke blessure opgelopen tijdens het sporten kunt u terecht bij de sportfysiotherapeut. Bijvoorbeeld een verzwikte enkel of een verdraaide knie die pijnlijk blijft. U kunt ook langs met andere sport gerelateerde vragen. Voor advies over hoe verantwoord te kunnen starten met hardlopen of als u na lange tijd niet sporten uw oude sport weer wilt oppakken maar natuurlijk het liefste zonder blessures.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling bij de sportfysiotherapeut in Haaksbergen?

Afhankelijk van de reden van de afspraak, komt u met een blessure dan zal de sportfysiotherapeut doormiddel van een aantal testen en vragen beoordelen wat de ernst van de blessure is. Aan de hand van de uitkomst zal er een behandelplan worden gemaakt waarbij er rekening wordt gehouden met het feit dat de sport waarschijnlijk veel voor u betekend en u dus graag zo snel mogelijk weer door wilt gaan. In dit plan zal ook aandacht zijn voor het voorkomen van nieuwe blessures of herhaling van de huidige blessures. Dit kan door het opbouwen van spierkracht en stevigheid van de banden en ook door de manier van belasten te verbeteren.

Wanneer u komt met een advies vraag voor het beginnen van een nieuwe sport of het oppakken van een oude sport zal de sportfysiotherapeut samen met u kijken op welke punten u moet letten en welke oefeningen u kunt doen ter preventie van blessures.

Blijf niet te lang rondlopen met een sportblessure en maak een afspraak bij onze sportfysiotherapeut. Te lang rondlopen met een blessure zorgt er ook voor dat het plezier in de sport verdwijnt en dit is natuurlijk zonde. Sport is meerdere manieren erg belangrijk om gezond te blijven.

 

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !