Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 8 januari 2019
Start Cool2BFit in Haaksbergen
Auteur:

Scan de QR-code voor meer info. Of kijk op www.cool2bfit.nl

Cool2Bfit gaat van start in Haaksbergen!

Overgewicht bij kinderen is tegenwoordig helaas steeds vaker zichtbaar in het straatbeeld. In Haaksbergen is al geruime tijd aandacht voor kinderen met overgewicht, daarom is er in 2015 een programma Fit en Fun ontwikkeld. Van daaruit is gekeken naar goed vervolg voor dit programma. De keuze voor Cool2Bfit is vanwege het feit dat dit programma op veel plekken in Nederland wordt uit gevoerd en bewezen is dat het helpt.

In oktober  zullen we in Haaksbergen starten  met het Cool2BFit . Dit is een programma voor kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht . Onder begeleiding van een diëtist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en sportcoach wordt gewerkt aan een gezondere leefstijl. We bieden een leuk en afwisselend sportprogramma, waarbij plezier in bewegen voorop staat. Daarnaast zijn er kinder- en oudervoorlichtingsbijeenkomsten met informatie over voeding, beweging, hoe om te gaan met eigenwaarde, het hebben van zelfvertrouwen en pestgedrag.

In een groep van 8 tot 10 kinderen krijgen de kinderen een jaar lang wekelijks sportsessies, waarvan de eerste 6 maanden 2 keer per week. Na de intensieve periode van een half jaar is er nog een jaar lang controle van het team van Cool2bFit om te kijken of de gezondere leefstijl op de langere termijn isvastgehouden.

Samen hebben we als doel om kinderen te laten zien dat een gezond gewicht hebben fijn is en sporten leuk kan zijn. We willen de kinderen inzicht geven dat een gezond gewicht vele voordelen kan hebben en dat ze dit doel door middel van beweging en sport op een hele leuke en coole manier kunnen bereiken.

Baal jij van je overgewicht? Wil je met het hele gezin samen aan een gezondere levensstijl werken? Val af en word fit op een ‘coole’ manier!  Begeleid door een team (foto)

 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde kinderen met overgewicht en hun gemotiveerde ouders, die samen met ons team willen werken aan een nieuwe levenswijze m.b.t. voeding, beweging en sport.

Geïnteresseerd? U kunt contact opnemen met Maaike Aarnink (diëtiste) via info@maaikeaarnink.nl of telefoonnummer 0623197955.

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !