Menu
Terug naar blogs
Geplaatst op 19 september 2018
Tieners met rug en nekpijn
Auteur:

Tieners die niet naar school kunnen vanwege rug- of nekpijn, hebben een drie keer grotere kans om tijdens hun volwassene leven te verzuimen op het werk.
Dit blijkt uit een studie van Pieter Coenen en andere onderzoekers van de afdeling sociale geneeskunde Amsterdam UMC, locatie VUmc, wat onlangs is gepubliceerd in Scandinavian Journal of Work, Environment & Health.

Uit dit onderzoek blijkt dat rug- en nekpijn zich al in de tienerjaren kan ontwikkelen en een grote impact kan hebben op latere arbeidsparticipatie. Bovendien laat het onderzoek zien dat de gewoonte om je ziek te melden voor rugpijn zich doortrekt in de rest van het leven.

Om mensen lang duurzaam inzetbaar te houden is het daarom van groot belang om rug- en nekpijn en de manier waarop mensen om gaan met deze pijn al in de tienerjaren aan te pakken.

Onze kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers, Peter Paul Schmitz en manueel therapeut Henk Resink zijn gespecialiseerd in het behandelen van rug- en nekklachten.

Bel gerust voor een afspraak 053-5721763

Maak een afspraak
Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat. Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !