Menu

Knieklachten door Fysiotherapie Schmitz

Knieklachten komen vaak voort uit een acute gebeurtenis. Een simpele verstapping tijdens het wandelen of een verdraaiing tijdens het sporten kunnen al voor knieklachten zorgen. Het is zelfs de meest voorkomende sportblessure. Het is belangrijk om bij knieklachten snel te weten of het alleen een verstuiking is of dat er meer aan de hand is. Wij van fysiotherapie Schmitz kunnen u helpen met het bepalen van de ernst van de klacht en u er zo snel mogelijk weer vanaf helpen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Algemene of specifieke knieklachten?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Waar komen mijn knieklachten vandaan?

…en moet ik mij zorgen maken?

Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meeste klachten zijn sport gerelateerd, komen door overbelasting of door een verkeerde pas kunnen knieklachten veroorzaken. Het kan hierbij gaan om een verstuiking of oprekking van de kniebanden maar mogelijk ook een scheurtje in de meniscus of banden.

Bij een ongeluk, bijvoorbeeld met de auto of motor, is er sneller sprake van een scheurtje of breuk in de banden of botten van het kniegewricht door de hoge snelheid. Daarnaast is een afwijking in de stand van de knieën of enkels ook een mogelijke veroorzaker van klachten.

Met goede begeleiding er sneller bovenop komen

Een verstuiking of oprekking van de knie zal gemiddeld binnen zes tot twaalf weken volledig over zijn. In het geval van gescheurde kniebanden, een beschadigde meniscus of een botbreuk kan een operatie nodig zijn maar dit is niet altijd het geval. Met goede begeleiding kan dit in een aantal gevallen worden voorkomen.

Uw knieklachten kunnen worden veroorzaakt door een van bovenstaande oorzaken of een combinatie hiervan. Het is goed om te weten wat u het beste kunt doen om zo snel mogelijk weer alles te kunnen doen met uw knie. Blijf niet te lang met klachten rondlopen en neem contact op met fysiotherapie Schmitz voor een afspraak.

 

Behandelingen voor knieklachten en voorkomen van de klachten

Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wij kunnen het advies geven om een periode rust te nemen en hierna op basis van een persoonlijk schema de knie weer te gaan belasten. Eventueel wordt dit ondersteund met het intapen van de knie. Het is ook mogelijk dat we samen bij ons in de oefenzaal aan de slag gaan om de knie te trainen en deze sterker maken zonder de klachten te verergeren.

Soms zijn ongelukken niet te voorkomen en is een verstapping pure pech maar u kunt de kans op knieklachten wel verkleinen. Denk bij sporten aan goed schoeisel welke de goede steun bieden aan de enkel en voldoende grip hebben op de ondergrond waarop u sport. Dit kan ook betekenen dat u bijvoorbeeld tijdens de wandeling in het bos bewust stevige schoenen aantrekt in plaats van de luchtige zomerschoenen. Let er ook op dat u een goede warming up doet voordat u gaat sporten.

Bij Fysiotherapie Schmitz werken verschillende therapeuten die specialist zijn in het behandelen van algemene en specifieke knieklachten. Neem contact met ons op zodra u last krijgt van klachten. Hoewel voorkomen beter is dan genezen doen wij ons best u zo snel mogelijk weer de oude te laten voelen.

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !