Menu

Specialisaties

Corona herstelzorg

Covid-19 is een serieuze ziekte waar ieder lichaam anders op reageert; velen ervaren het als een “griepje” waarbij ook kracht-, smaak- of reukverlies optreedt. Andere klachten kunnen licht krachverlies of spierpijnen zijn. Veel van deze ex-corona patiënten herstellen snel weer.

Als je tot een kwetsbare groep behoort, kun je ook ernstig ziek worden van het coronavirus. Je kunt zelfs in het ziekenhuis belanden. Hoewel de meesten buiten levensgevaar blijven, verloopt het herstel heel langzaam. Veel van deze mensen houden (zware) klachten over en voelen zich beperkter dan voor hun ziekte. De klachten kunnen “slechts” conditieverlies zijn, maar dat ook bijvoorbeeld u niet meer uw huis uit kunt omdat u bijna niet meer kunt lopen.

Ook behandelen we minder gangbare klachten. Bekijk hier het tv-spotje over coronaherstel.

Bij Fysiotherapie Schmitz hebben we ons gespecialiseerd in het behandelen van ex-coronapatiënten. Zo zijn we aangesloten bij het Chronisch ZorgNet en werken volgens de richtlijnen van de EZH (Haaksbergen).

Sinds kort krijgen ex-corona patiënten, na verwijzing van de huisarts,  2 x 50 zittingen revalidatietherapie vanuit hun basisverzekering vergoed (klik hier).

 

Heeft u corona gehad? Dan kan u nog lang onnodige klachten behouden. Uw fysiotherapeut kan u helpen om snel en doelmatig van uw klachten af te komen. Heeft u langer dan 6 maanden fysiotherapeutische hulp nodig, dan heeft u vanaf vandaag geen verwijzing van de specialist meer nodig, maar enkel van de huisarts. Dit komt dus op een begeleidingstraject van 12 maanden. Uw basisverzekering vergoed in de meeste gevallen het volledige traject.

 

Heeft u vragen over coronaherstel en uw fysio? Wij staan graag telefonisch of per mail voor u klaar!

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !