Menu

Manuele therapie door Fyshiotherapie Schmitz

Een manueel therapeut kijkt naar de manier waarop u beweegt en zorgt dat de gewrichten beter en soepeler functioneren. Na de opleiding tot fysiotherapeut heeft de manueel therapeut nog een driejarige specialisatie opleiding gevolgd. Hierbij ligt de focus vooral op het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen met een basis vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Afspraak maken bij een manueel therapeut in Haaksbergen?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Met welke klachten kan ik terecht bij de manueel therapeut?

  • Lage rugklachten, in sommige gevallen met uitstraling naar de benen.
  • Hoofd- en nekpijn, vaak met een belemmering in het bewegen van de rug.
  • Heupklachten
  • Schouder- en nekklachten met uitstraling naar de armen.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling bij de manueel therapeut?

Tijdens het intakegesprek wordt er doormiddel van een aantal vragen en een lichamelijk onderzoek gekeken of een behandeling bij de manueeltherapeut effectief kan zijn voor het verhelpen van uw klachten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de bewegingsbeperkingen zelf maar ook naar de oorzaak hiervan. Mogelijk ligt deze op een andere plek dan de klachten zelf.

Tijdens de behandelingen maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke technieken om de klachten te verminderen. Na de eerste behandeling is er vaak direct een verbetering te merken. Halverwege het behandeltraject wordt er samen gekeken naar de mate waarin er verbeteringen zijn en word het verdere traject eventueel bijgesteld. U krijgt naast de directe behandeling ook adviezen waardoor de kans op terugkomst van de klachten veel kleiner wordt.

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !