Menu

Oedeemtherapie door Fyshiotherapie Schmitz

Oedeemtherapie is specifiek voor mensen met (lymf) oedeem. Een lymfoedeem is een vocht ophoping in het lichaam. Dit kan een gevolg zijn van een ziekte of behandelingen zoals bestraling, chemotherapie en operatie. Ook kan het veroorzaakt worden door littekens of een ongeluk. Vaak zijn de lymfevaten beschadigd waardoor het vochtophopingen ontstaan. De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van de vochtophopingen en voorkomen van nieuwe lymfeoedemen.

Afspraak maken bij een Oedeemtherapeut?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Met welke klachten kan ik terecht bij de Oedeemtherapeut?

Vaak zult u via een verwijzing van een huisarts of behandelend arts worden doorverwezen als er een vermoeden is van oedeem. U kunt ook zelf een afspraak maken wanneer u zelf echt idee heeft dat er sprake is van vochtophoping.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling bij de oedeemfysiotherapeut?

Tijdens het intakegesprek wordt er doormiddel van een aantal vragen en een lichamelijk onderzoek gekeken of een behandeling bij de oedeemfysiotherapeut effectief kan zijn voor het verhelpen van uw klachten. Wanneer er oedeem wordt vastgesteld zal de fysiotherapeut doormiddel van verschillende oefeningen en massage het vocht afvoerende systeem activeren om de afvoer van vocht te stimuleren.

Vaak is er geduld nodig bij het behandelen van oedeem, het kan even duren voordat er een blijvend resultaat zichtbaar wordt. Zodra de vocht afvoer stabiel is hersteld kan de fysiotherapeut doormiddel van tape, bandages en eventueel therapeutische kousen ervoor zorgen dat het oedeem niet terug keert. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het aanleren van zelfmanagement. Hierdoor leert u zelf om de invloed van het oedeem op dagelijkse activiteiten te voorkleinen en signalen te herkennen om actie te ondernemen wanneer het oedeem terug zou keren.

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !