Menu

Schouderklachten door Fysiotherapie Schmitz

De schouder bestaat uit een aantal gewrichten en is belangrijk bij veel verschillende bewegingen. De diversiteit van deze bewegingen zijn vereist voor het dagelijks leven. Het is dus erg vervelend als u last heeft van klachten aan de schouder. Dit kan zeer beperkend zijn tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken in huis, tijdens hobby of tijdens het werk. Wij van fysiotherapie Schmitz kunnen u helpen met het lokaliseren van de oorzaak en het verhelpen van de klachten. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Algemene of specifieke schouerklachten?
Maak eenvoudig online een afspraak voor het behandelen van uw klacht.

Waar komen mijn schouderklachten vandaan?

Doordat de schouder uit zoveel verschillende componenten bestaat zijn er veel mogelijk oorzaken van uw klachten. Hieronder enkele mogelijke oorzaken:

Slijmbeursontsteking

Om de beweging van de pezen in het schoudergewricht zo soepel mogelijk te laten verlopen is er een met slijm gevulde holte aanwezig tussen het bot en de pezen, de slijmbeurs. Wanneer er sprake is van een ontsteking zwelt deze op waardoor de slijmbeurs bekneld kan raken in het gewricht. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het omhoog bewegen van de schouder en wanneer u op de schouder slaapt. Op deze momenten zult u pijn ervaren.

Triggerpoints (spierknopen)

Dit is de meest voorkomende oorzaak van schouderklachten. Hierbij zijn er punten in de spier waar een ophoping van zuren is ontstaan waardoor de spier niet meer goed kan ontspannen. Hierdoor gaat u ter compensatie omliggende spieren aanspannen of in een afwijkende houding waardoor ook hier overbelasting ontstaat. Dit is goed te behandelingen met oefeningen en massage, dus er is geen reden voor grote zorgen.

Schouder impingement

Hierbij is er sprake van inklemming van spierpezen of de slijmbeurs tussen het bot van de bovenarm en het bovenste bot van de schouder (acromion). U zult in dit geval pijn ervaren tijdens het heffen van de arm of bij het naar binnen draaien van de arm.

Frozen shoulder

Wanneer u merkt dat u beperkt wordt in de bewegingsruimte van de arm kan er sprake zijn van een frozen shoulder. Dit kan betekenen dat u moeite heeft met de arm boven het hoofd tillen, iets voor u van de tafel grijpen of de arm op de rug leggen. Een langdurige onstekingsreactie met de daarbij horende pijn is vaak de onderliggende oorzaak voor een frozen shoulder. Het lichaam zorgt door het ‘bevriezen’ van de schouder voor de rust die nodig is voor het herstellen van de ontsteking maar de bewegingsbeperking kan langer blijven dan nodig en kan zorgen voor een beperking in het dagelijks leven. Door een frozen shoulder in een vroeg stadium te constateren kan worden voorkomen dat deze lang aanwezig blijft. Heeft u het vermoeden van een frozen shoulder of beginnende frozen shoulder neem dan contact met ons op zodat wij voor u de klachten kunnen verminderen en voorkomen dat het erger wordt. Wanneer er daadwerkelijk sprake is van een frozen shoulder kan de hersteltijd variëren van één tot drie jaar.

 

Informatie over de behandelingen voor schouderklachten

Doordat de vele verschillende oorzaken van schouderklachten zijn er ook veel varianten van behandeling. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit het nemen van rust in combinatie met specifieke oefeningen of een massage door fysiotherapie Schmitz uit Haaksbergen om de spieren los te maken zodat er meer beweging mogelijk is. Wij kunnen de spieren tijdens het herstel ook ondersteunen door middel van taping, dit zorgt ervoor dat de geblesseerde spieren of pezen minder belast worden. Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn en het dagelijks leven beperken dus wacht niet te lang en maak een afspraak. Samen zullen we kijken naar de oorzaak en een oplossing voor de klachten.

Bij Fysiotherapie Schmitz werken verschillende therapeuten die specialist zijn in het behandelen van algemene en specifieke schouderklachten. Neem contact met ons op zodra u last krijgt van klachten. Hoewel voorkomen beter is dan genezen doen wij ons best u zo snel mogelijk weer de oude te laten voelen.

Heeft u vragen? Stel ze aan ons.

Contact

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !