Menu

Specialisaties

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude therapie, gericht op herstel van de energiebalans in ons lichaam. Bij ziekte of andere klachten is dit evenwicht namelijk verstoord. In ons lijf bevindt zich een netwerk van onzichtbare energiebanen. Door op bepaalde plekken dunne naaldjes te plaatsen of massagetechnieken toe te passen, is het mogelijk energieën te versterken of in balans te brengen. Hierdoor gaat de energie weer goed stromen en zal de klacht al gauw afnemen.

Kinderacupunctuur
Bij de behandeling van kinderen maakt de acupuncturist gebruik van speciale naalden of drukpuntmassage. De kans op pijn is hierdoor tot een minimum beperkt. Klachten die met acupunctuur goed behandeld kunnen worden zijn: chronische oorontsteking, allergische klachten, bedplassen, verminderde weerstand, astma, voedingsintolerantie, AD(H)D en functionele pijnklachten (dit zijn klachten als hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden).

 

Stoppen met roken
Acupunctuur wordt toegepast om te stoppen met roken.  Hiervoor is één behandeling van 25 minuten nodig. Om een nóg langduriger effect te bereiken werken we soms met zogenaamde verblijfsnaalden.

 

Gewichtsverlies
Mensen die willen afvallen door middel van acupunctuur moeten rekenen op een behandelperiode van minstens drie maanden. We streven namelijk naar een gewichtsafname van maximaal één kilo per week. Op deze manier willen we vermijden dat er te veel afvalstoffen vrijkomen uit het vetweefsel en het zogenaamde jojo-effect voorkómen.

 

Pijnklachten van rug, knie, heup of andere lichaamsdelen
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het toepassen van acupunctuur bij pijnklachten buitengewoon effectief is. Na behandeling met acupunctuur blijkt de pijnactiviteit in de hersenen met 60-70% af te nemen (bron: H.J. Lee neuroradiologie – universiteit van New Jersey).

 

Hoofdpijnklachten
Met name migraine wordt behandeld met acupunctuur. De ervaring leert dat verbetering doorgaans al na 4-6 behandelingen optreedt.

 

Het hebben van weinig energie, vaak veroorzaakt door allerlei psychische en/of emotionele spanningen

Acupunctuur zorgt voor een zo optimaal mogelijke balans in de energiehuishouding.

 

Klik voor algemene informatie over acupunctuur en voor vergoedingen door uw zorgverzekeraar op www.acupunctuur.nl

De acupuncturist bij Fysiotherapie Schmitz is Peter Paul Schmitz. Hij is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Bovendien heeft hij een speciale opleiding gevolgd voor het behandelen van kinderen.

 

Fysiotherapeuten

Peter Paul Schmitz

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !