Menu

Specialisaties

Dry Needling

Wat is dry needling

Dry needling is een vrij nieuwe fysiotherapeutische behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden zogeheten triggerpoints in spieren aangeprikt, waardoor deze spieren snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. Er wordt dus géén vloeistof in de spieren gespoten. Dry needling, dat wezenlijk verschilt van de klassieke acupunctuur, werkt direct op de spieren en geeft snel resultaat.

 

De meest voorkomende klachten die worden behandeld met dry needling zijn hoofdpijn, kaakpijn, nekpijn, pijn in de schouder of arm en lage rugpijn. Echter, omdat elke spier een triggerpoint kan ontwikkelen, kunnen klachten overal optreden. Zo komen triggerpoints vaak voor bij sportblessures.

Dry needling in de praktijk

Dry needling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje zullen deze punten in de spier(en) ontspannen. Het inbrengen van het naaldje is nauwelijks voelbaar. Bij het aanprikken van de relevante triggerpoint zal de spier zich kort aanspannen. Dat geeft een soort ‘kramp’-gevoel. Daarna zal de spier zich meestal direct ontspannen, waardoor u makkelijker kunt bewegen. Hoewel de behandeling niet geheel pijnloos is, laat dry needling vaak een verbazend snel en goed resultaat zien.

 

Kosten

Dry needling valt onder ‘fysiotherapeutische behandeling’ : Procedure Dry Needling

Fysiotherapeuten

Peter Paul Schmitz
Al 246 keer het laatste jaar beoordeeld door onze patiënten.
We zijn trots op onze patiënten tevredenheid van 9.6 op Mediquest.
Mediquest – Stimuleert inzicht en kwaliteit van zorg
Op Zorgkaart Nederland scoren we 9.4.