Menu

Specialisaties

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut
Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Naast het behandelen van sportblessures houdt de sportfysiotherapeut zich bezig met preventie, voorlichting en advies aan iedereen die van plan is te gaan sporten of sport als hobby/beroep heeft. Hij weet wat er gebeurt in het lichaam tijdens het sporten en hoe blessures ontstaan. Ook begrijpt hij waarom sport belangrijk voor u is. De sportfysiotherapeut behandelt niet alleen fanatieke sporters, maar ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.

Verder begeleidt de sportfysiotherapeut mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of die willen beginnen met sporten, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut geeft deskundig advies op maat!

 

Behandelen/voorkómen
De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. In de praktijk zijn dat vooral de knie, enkel en schouder. De therapie is niet alleen gericht op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wél belastbaar zijn. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek kan de therapeut bepalen of extra oefening/training nodig is om het ontstaan van een blessure te voorkómen.

 

Waarom een sportfysiotherapeut?
Dankzij een gerichte behandeling en adviezen kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u zo herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut werkt met sportspecifieke en functionele training. Zo nodig overlegt hij met de trainer bij wie u sport. U zult ervaren dat het met een fysiotherapeut die u als sporter benadert een stuk makkelijker praat.

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut, maar u kunt zich ook rechtstreeks melden. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling vanuit het budget voor algemene fysiotherapie. Meer informatie vindt u op www.voorkomblessures.nl

Binnen onze praktijk is Roy ten Voorde de verbijzondering Sportfysiotherapie.

Fons ten Hag heeft al 45 jaren ervaring met het begeleiden van sporter bij sportverenigingen.

Peter Paul Schmitz heeft de specialisatie sportfysiotherapie bij kinderen en jeugd tot 18 jaar.

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !