Menu

Specialisaties

Massage

Massage vormt een niet te onderschatten onderdeel van de fysiotherapie. Onderzoek heeft aangetoond dat massage het herstel van spieren bevordert en van invloed is op het (vegetatieve) zenuwstelsel. Het kan een actieve rol van de patiënt vragen, zeker als er sprake is van stressgerelateerde klachten. Ontspanningsmassage is onlosmakelijke verbonden met bewustwording. Als iemand bij zichzelf het gevoel van ontspanning leert herkennen, dan kan hij/zij dit vervolgens oproepen bij zichzelf.

 

Communicatie speelt een belangrijke rol tijdens een massagesessie. Samen praten en zaken op een rijtje zetten geeft meestal al afname van spierspanning.

 

Massage wordt ook toegepast bij het opsporen en behandelen van zogeheten triggerpoints in de spieren. Dit zijn kleine verkrampingen (‘knopen’), ontstaan door overbelasting of beschadiging van een spier. Met een speciale techniek, triggerpointmassage, kan dit worden verholpen.

 

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !