Menu

Specialisaties

Bewegen en kanker

BEWEGEN EN KANKER

Kanker heeft grote impact op de patiënt en diens omgeving. De behandeling is meestal langdurig en belastend voor lichaam en geest. Vaak voorkomende lichamelijke klachten zijn vermoeidheid, conditie- en krachtverlies en mobiliteitsbeperking van gewrichten. In het verleden werd bij vermoeidheidsklachten veelal rust voorgeschreven. Echter, door rust zal de conditie juist verder afnemen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat intensief bewegen, na of tijdens de behandeling van kanker, een belangrijk bijdraagt aan het verbeteren van de conditie en herstel.

 

Wordt u behandeld voor kanker of bent u herstellende van kanker, dan kunt u bij fysiotherapie Schmitz bewegen onder begeleiding van een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut. Tijdens een intakegesprek worden uw doelstellingen besproken. Aan de hand daarvan zal uw therapeut samen met u een behandelplan opstellen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een oefenprogramma voor het werken aan een betere conditie en een toename van spierkracht.

 

Fysiotherapeuten

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !