Menu

Specialisaties

Artrose van heup en knie

Artrose

Artrose, wat is het nou precies? Vaak worden de termen artrose en slijtage onder één noemer gebruikt. Dit is niet geheel correct. Artrose is een reumatische aandoening waarbij de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen langzaam afneemt. In tegenstelling tot wat ‘slijtage’ doet vermoeden, is het van groot belang een gewricht met artrose juist te blijven belasten! Onder invloed van deze belasting blijft het gewricht goed ‘gesmeerd’ en blijven de spieren rondom de knie of heup ‘fit’ zodat ze het gewricht goed kunnen blijven ondersteunen.

Uw fysiotherapeut Roy kan u begeleiden door stapsgewijs en met de juiste aanpak en oefeningen weer gezond te gaan bewegen. U komt hiervoor naar de praktijk, maar u gaat ook zelf thuis de oefeningen herhalen.

Soms kunnen er nog andere dingen nodig zijn om uw klachten verder te verminderen. Bijvoorbeeld als u klachten heeft van uw voeten, medicijnen gebruikt of overgewicht heeft. U kunt dan worden verwezen naar een zorgverlener die u hiermee helpt zoals de podotherapeut, de apotheker of de diëtist. Zo zorgen wij samen.

Voor meer info:

Artrose (eerstelijnszorghaaksbergen.nl)

Roy ten Voorde is gespecialiseerd in artrose.

Fysiotherapeuten

Roy ten Voorde

Fit kids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen/jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De trainingen van 1 uur worden wekelijks gegeven door de kinderfysiotherapeuten Nancy Stokkers of Peter Paul Schmitz op onze locatie bij USA aan de Trompstraat.

Meld je nu aan en ontvang gratis een leuke rugtas met mooie handdoek en bidon aangeboden door de stichting Fitkids !

 

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-139713244-6');